AKTUELNO

Aktuelne teme iz zemlje i sveta koje su se danas našle na naslovnim stranama dnevnih novina, za gledaoce "Novog jutra" prelistavali su i komentarisali Radojka Nikolić, glavna i odgovorna urednica magazina "Biznis" i "Ekonometar" i Nebojša Krstić, marketinški stručnjak.

Govoreći o turskoj investiciji koja stiže u Kraljevo, čija je vrednost 35 miliona evra i koja će obezbediti 2.500 novih radnih mesta, Krstić ističe da je to dobra vest.

- Ovakve teme treba da nam budu prioritet i treba da se posvetimo novim radnim mestima. Samo ove stvari građanima donose dobitak - kaže marketinški stručnjak.

Foto: TV Pink

Nikolić je podsetila da je ova investicija najavljena prošle godine, da se radi o dobroj vesti i da je nesumnjiv interes Turske da investira u Srbiju i da se geostrateški više okreće ovom prostoru.

- Ovo se vidi i kroz spoljnotrgovinske saradnje Srbije sa Turskom - kaže Nikolić.

Foto: TV Pink

Krstić kaže da će se u Turskoj govoriti i o političkim temama, budući da će prisustvovati i Bakir Izetbegović.

Osim Turskog uticaja na Bošnjake, Sarajevo, Kosovo, Vučić je prepoznao i strateške benefite dobrih odnosa sa predsednikom Erdoganom i mogućnost da te odnose pretoči u dobre stvari za Srbiju i izglađivanje konstantno loših odnosa sa onima sa kojima smo stalno u sukobu. Prema ponašanju Erdogana kada je bio u Beogradu video sam da se stvar kvalitativno promenila na bolje, da su odnosi dramatično bolji i da to može doneti korist i u političkom i u ekonomskom smislu - kaže Krstić za Pink.

Nikolić kaže da dobri odnosi donose dobru ekonomsku situaciju za obe strane, pa je tako zbližavanje Turske i Rusije donelo Turski tok.

- Njihovi dobri odnosi dali su Turski tok, a to je značajna investicija i za Srbiju, a njena vrednost biće i do pola milijarde evra - rekla je Nikolić.

#Aleksandar Vučić

#Nebojša Krstić

#Novo jutro

#Poseta

#Radojka Nikolić

#Turska

'